Pàgines

10 d’octubre del 2016

Davant els greus fets del passat 29 de setembre a l'audiència pública de Ciutat Vella volem fer les següents declaracions

Aquests dies hi ha hagut reunió tècnica de les terrasses del mercat de la Boqueria
En aquesta reunió, a la que van assistir empresaris, tècnics i veïns es va evidenciar la pugna per a la defensa d’uns metres de carrer sota porxada que són en definitiva d’ús públic. Districte vol posar fil a l’agulla i regular el que forma part dels accessos naturals al mercat.
L’associació ja fa temps que denunciem l’ús abusiu de l’espai públic d’establiments de degustació que s’han instal·lat en el perímetre exterior del mercat i que sense cap mirament, l’ocupen amb taules i cadires impedint el pas als que van a comprar.

Pocs dies desprès hi va haver l’audiència pública on es va produir un fet que considerem greu.
L'audiència pública és un espai on les entitats i veïns exposem les nostres visions, fem anàlisi i propostes sobre les situacions que ens trobem als barris on vivim i/o on treballem. És el que hi va a anar a fer un membre de l'Associació de Veïns i Veïnes del Barri Gòtic.

Abans de la intervenció del nostre veí, hi van intervenir diferents membres del col·lectiu de restauradors dels porxos de la Boqueria que protestaven i discutien la recent intervenció de l'Ajuntament del passat 27 de juliol, que va haver d’actuar per garantir el correcte compliment de les llicències de terrasses que es venien incomplint impunement de feia temps.

En la seva intervenció el veí va fer referència a una trobada veïnal que va tenir lloc el maig de 2015 per tractar el tema del turisme a la Boqueria i a les diferents protestes per reclamar un mercat municipal que acomplís les funcions que ha de tenir un mercat, en contra del model actual orientat més al turisme que no pas al veïnat.
En fer la seva exposició el nostre veí es va veure contínuament interromput amb insults i tota mena d'improperis per un grup d'empresaris d’establiments de degustació de la Boqueria. Paraules i frases com “vago, si treballessis tindries diners”, “venut”, “subvencionat”, “el barri no és teu” son alguns dels improperis que es sentien.

Considerem absolutament intolerable que en una audiència pública els veïns i veïnes no es puguin expressar lliurement sense intimidacions. No pot ser que un grup d'empresaris que defensen interessos personals, que han incomplert reiteradament i impunement normatives municipals i que contribueixen a la deriva gentrificadora i elitista d'un mercat municipal es sentin amb el dret i la impunitat d'intimidar i coaccionar a persones que volen expressar lliurement les seves opinions i demandes en un espai democràtic de participació ciutadana.

En aquesta línia, demanem a l'Ajuntament que prengui les mesures que correspongui perquè els veïns i veïnes no es vegin mai més intimidats a les audiències públiques ni en altres espais de debat democràtic i reclamem, a més una condemna institucional pels greus fets.

Vídeo a partir de 3:08 hores i a les 3:34 hores

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada