21 d’abril del 2016

Divendres 22 d'abril tornem a la plaça Sant Miquel celebrem 2 anys de # femPlaça

Ja són 2 anys convidant a veïnes i veïns a seure una estoneta a la plaça, xerrar,escoltar-nos, a nenes i nens a jugar i compartir espai, compartir pa amb xocolata o un vermut... Tornar a la placa per reviure en els espais que no volem perdre, per recuperar l'espai públic com a lloc de trobada i esbarjo, no com un comerç més.

2 anys i més de 20 places després, ens tornem a trobar a la Plaça Sant Miquel, al cor de Ciutat Vella, per celebrar, fer balanç d'aquest dos anys, i pensar en com volem continuar!
Celebrem també l'èxit de la lluita de l'Escola Baixeras, que per fi tindrà el pati de la muralla que tant mereix, i que serà alternativament pati i plaça: doble èxit! En aquests 2 anys hem après molt. Ara sabem que, amb ganes i una mica de preparació, podem recuperar, encara que sigui per unes hores, l’espai públic com a lloc de convivència, animar-nos de nou a baixar a les places, a fer nostres els carrers.
Sabem però que aquest ús tan natural és encara difícil d’aconseguir. Les terrasses segueixen omplint l’espai públic per al lucre privat, i els lobbies de restauradors i la premsa afí aconsegueixen bloquejar els intents de regulació.
A la Plaça Sant Miquel ara les terrasses estan encara més esteses, hi ha encara més cotxes aparcats, el parc infantil és només una illa enmig de l'oceà d'asfalt...

Per això hi tornem, per assenyalar de nou els problemes no resolts d'una plaça que podria ser plena de vida, per reivindicar l’espai que és de totes i tots!
Per això tornem a posar les cadires, els pastissos i els guixos, a trobar-nos per fer un espai públic que sigui realment barreja d'usos.
Tornem a celebrar l'alegria d'estar juntes i de construir l’hàbit de tornar al carrer.
Recuperem l'espai públic com a lloc de trobada!
Fem Plaça!!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada