21 de setembre del 2014

La Mercè indignada contra la Mercè institucional

Dimecres, 24 de setembre, a les 10 del matí a la plaça de la Mercè
Cada 24 de setembre les “autoritats” de Barcelona, acompanyades d’altres “patums” catalanes assisteixen a missa a l’església de la Mercè, patrona de la ciutat.
Des de fa tres anys diversos moviments socials hem aprofitat aquesta ocasió per expressar el nostre rebuig a les polítiques antisocials de l’ajuntament, així com a les persones que les dissenyen i les apliquen combinant festa i revindicació.
Enguany hi ha un tema que han deixat podrir, però que ara ha esclatat, o més aviat ha esclatat la ràbia que provoca: el turisme massificat i les seves conseqüències socials. Realitat que els poders i els seus mitjans sempre han negat. No ens referim només als pisos turístics, il·legals o legalitzats, que sempre hem criticat i combatut, sinó també a un model i com l’ajuntament prima els interessos d’uns pocs sobre els de la gran majoria. El que ha anat quedant cada cop més clar és que aquest govern municipal -però també els que l’han precedit- ha afavorit els interessos de les grans empreses que viuen del turisme de masses, de l’explotació de la gent que treballa al sector i de l’apropiació de l’espai públic, tot perjudicant a les persones que vivim a la ciutat, dificultant-nos la mobilitat, el descans o la possibilitat de gaudir d’un espai públic cada dia més privatitzat. La turistificació està matant la nostra ciutat, els nostres barris i condemnant la convivència. 
Us invitem a participar a l’escridassada dels responsables del nostre patiment com un pas més en el camí cap a un model de ciutat promogut des de baix que recuperi les necessitats dels veïns i veïnes en comptes de beneficiar un minoria parasitària. Aquest any volem cridar tots i totes contra la turistificació, però sou totes i tots benvinguts a participar en aquesta Mercè indignada contra l’ajuntament i les seves polítiques.
Així que us esperem, amb les vostres demandes, pancartes, crits i xiulets dimecres, 24 de setembre, a les 10 del matí a la plaça de la Mercè

 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada