24 de desembre del 2013

La Marea pensionista tambè al Gòtic


Neix la Marea Pensionista Salvem les pensions d’ara i de sempre. Davant l’ofensiva contra un dret guanyat després de molts anys de lluita: el sistema públic de pensions. Els pensionistes s’han organitzat. Els drets es guanyen, els drets es lluiten Una campanya de lliurament col·lectiu de demandes per a la revalorització de les pensions.
El dia 29 d'Octubre del 2013, és va fer a l'Espai Social del Gòtic La Negreta, una xerrada sobre les pensions.
Sota el títol de Salvem les Pensions, el Sr. Domiciano Sandoval, de l'Associació de Veïnes i Veïns del Clot i Camp de l’Arpa, i primer jubilat a Catalunya que ha denunciat judicialment al Govern Central per no revaloritzar les pensions. Demandes judicials ja guanyades al País Basc.
Pèrdua de drets i il·legalitat.
El Sr. Sandoval va remarcar la gran mentida que fa servir el Govern per desmantellar el Sistema Públic de Pensions dient que no és sostenible. Falsedat que està calant al discurs general, fins i tot als partits d’esquerres.
El que s’està produint és un desmantellament del sistema de benestar. Una cessió del Servei Públic de Pensions al capital privat, que en aquest cas mou mou uns 125.000.000 d'euros.
A més les persones pensionistes tenen legalment dret a veure compensada la pèrdua de poder adquisitiu acumulada durant l’any 2012 per la desviació a l’alça de l’IPC respecte a les previsions del govern.
Amb la decisió de no aplicar aquesta revaloració, l’executiu espanyol es situa obertament al marge de la legalitat vigent i atempta contra els drets dels milions de pensionistes de tot l’Estat.
Davant aquesta situació, cal mobilitzar el sector dels pensionistes. Aquesta mobilització comporta reclamacions col·lectives de la compensació de l’ IPC del 2012 i manifestacions davant l’ Instituto Nacional de Seguridad Social.
Amb aquesta primera xerrada l’Associació ha volgut afegir-se a les demandes dels nostres pensionistes i acompanyar-los en el procés de demanda col·lectiva pels seus drets, que són els drets de tothom. Hem assistit a totes les convocatòries de la FAVB i junt amb d’altres organitzacions formem part de la MAREA PENSIONISTA
Hem pres nota de telèfons i correus electrònics per anar informant de qualsevol activitat al respecte i plantegem la possibilitat de tornar a fer una trobada amb els pensionistes del barri. Poseu-vos en contacte amb nosaltres i us mantindrem informats

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada