13 de setembre del 2013

13, 14 i 15 setembre a la plaça Catalunya - dejuni participatiu per una Renda Garantida de Ciutadania



La Comissió Promotora de la Iniciativa Legislativa Popular (ILP) per a una Renda Garantida de Ciutadania ha convocat un "dejuni participatiu" a la plaça Catalunya en suport de la iniciativa, que es realitzarà entre les tardes del 13 i el 15 de setembre sota el lema 'Rescatem a les persones'. 
Així ho ha anunciat aquest dijous en roda de premsa a Barcelona els portaveus de la Comissió. El dejuni vol ser una mostra de protesta i solidaritat amb els més afectats per la crisi, i criticar les administracions per haver rescatat les entitats financeres en lloc de combatre el frau i les presumptes estafes. 

"No és un acte de sacrifici, sinó simbòlic", ha explicat el membre de la Comissió Jaume Botell, qui ha invitat a tots els ciutadans a passar per la plaça Catalunya per expressar el seu suport, informar-se sobre la ILP i donar suport al tram final de la recollida de firmes.









--tenen unes 43.000 i termini fins a mitjan octubre-- amb la seva rúbrica perquè es debati al Parlament. Segons el líder de CCOO Catalunya, l'objectiu del dejuni és aconseguir una majoria social per pressionar els polítics i canviar la lògica establerta, davant dels 117.000 llars a Catalunya sense cap ingrés: "Això és una realitat i el Govern no pot mirar a altre costat, perquè la pobresa és més cara". ACTIVITATS Durant la concentració es realitzaran debats sobre la pobresa i la desigualtat "vergonyosa" exacerbada per la crisi, analitzant el seu impacte en la infància, els ancians i els immigrants, i s'exposaran alternatives com 'Treballar menys perquè treballi tot el món', amb la participació de diversos sindicats. També s'abordarà el dret a l'aigua, gas i electricitat, proposant que qui no pot costejar-los els rebi de manera gratuïta, i es debatrà sobre cooperativisme i l'economia solidària, a més del dret a l'habitatge, amb membres de la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca (PAH). Alhora, la Comissió ha promogut el llibret 'Rescatem a les persones' (Icaria, Asaco), signat pel catedràtic d'Economia Aplicada de la Universitat de Barcelona (UB) Jordi Arcarons i per Garganté i Toledà, per explicar als ciutadans els fonaments de la ILP. Segons els seus càlculs, la Renda Garantida suposaria uns 2.000 milions d'euros anuals per ajudar més de 650.000 persones a ingressar fins a 664 euros al mes, cosa que la Comissió veu una qüestió de "voluntat política" i no d'ingressos --han destacat que la ILP té mocions de suport a 45 ajuntaments catalans, incloent els de Barcelona i Girona--.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada