22 d’abril del 2012

Iniciativa Legislativa Popular

L'associació de veïns i veïnes del Barri Gòtic, el Sindicat d'Arquitectes i la Xarxa de Suport Mutu del Gòtic, ens hem adherit a la Iniciativa Penal Popular per a la modificació de la Llei Hipotecària. Aquesta iniciativa necessita més de 500.000 signatures abans del 31 d'octubre de 2012 i dur-les al Congrès dels Diputats i acabar amb la desprotecció dels ciutadans en cas de desnonaments.


17 d’abril del 2012

Què estan fent amb la nostra sanitat

L'associació de veïns i veïnes del Barri Gòtic i l'assembles del Gòtic van organitzar un debat sobre els efectes de les retallades a la sanitat pública que, un cop editades les veus dels participants us el oferim en primícia per a tots vosaltres, per a què el pugueu escoltar els qui no hi vareu ser.

10 d’abril del 2012

Les declaracions del conseller d'Interior anuncien una sèrie de mesures que posen en risc els drets i les llibertats civils

La FAVB ha redactat un comunicat davant les preocupants declaracions del conseller d'Interior Felip Puig sobre l'anunci d'una sèrie de mesures que pretenen atallar les situacions de violència urbana.
La concentració està convocada per al pròxim dissabte 14 d'abril a les 12 hores a plaça Catalunya.

5 d’abril del 2012

Campanya turisme responsable

L'associació de veïns del Casc Antic ha redactat una carta en varis idiomes, a la qual se suma també el Gòtic per promoure un turisme responsable a Ciutat Vella.  Aquesta carta s'està repartint aquests dies als turistes que es concentren a llocs emblemàtics del nostre barri.  El reclam de turistes al preu que sigui, provoca en els nostres barris una situació insostenible que es va repetint any darrera any, sense que l'Ajuntament prengui cap mesura.
Carta català
Carta anglès 
Carta rus
Carta alemany



3 d’abril del 2012

Millet és al carrer i el projecte de l'hotel vigent

Dia 19 d'abril a les 20 hores al Petit Palau entrada gratuïta 
Aquesta campanya es va iniciar amb una assemblea veïnal el 5 de març del 2008. En l’assemblea es va posar de manifest el malestar general dels veïns per un projecte que plantejava una transformació urbanística de l'entorn del Palau de la Música per la construcció d'un hotel de 76 places amb un aparcament per 96 cotxes. Després d'aquesta assemblea les entitats convocants vam començar una tasca informativa sobre el projecte, a la vegada que es va presentar en roda de premsa un document d'al·legacions. A partir d'aquest punt es va decidir d’organitzar diverses taules informatives al barri per tal de recollirsignatures en contra de l’execució del projecte (lliurament de 3.500 al ajuntament al 2009).

1 d’abril del 2012

Aturem l'Eurovegas

El projecte de transformació del Port Vell i l'Eurovegas duen la mateixa etiqueta. 

L'associació va rebre aquesta demanda de suport que us la fem extensiva i a la qual ens adherim en contra del projecte de l'Eurovegas que el Govern, tot i sabent que empenyorem el futur equilibri mediambiental del Delta del Llobregat i que destruirà la pròpia economia productiva local cap a un tipus de negoci depredador, està negociant per portar-ho a la zona.