14 d’octubre del 2012

Resultat de les reunions amb Districte sobre apartaments turístics i HUT

Des de l’Associació vèiem amb preocupació els canvis que s’anunciaven en la regulació d’apartaments turístics: obrir un termini de tres mesos per a legalitzar tots els apartaments existents.
Paral·lelament ens preguntàvem com incidiria aquesta nova regulació en el futur Pla d’Usos de Ciutat Vella que com sabeu és restrictiu i es troba en fase de revisió des de fa més d'un any.

Per aquesta raó volíem conèixer la voluntat política del Districte i demanàvem una reunió amb la regidora que es va portar a terme el dia 26 de juliol del 2012.

Vam traslladar a la regidora la pregunta de com ens afecta el canvi normatiu i si el nou Pla d’Usos contemplarà l’augment d’apartaments turístics a Ciutat Vella. La resposta va ser mol clara: potser hi hauran més apartaments però en cap cas en forma d’Habitatges d’Ús Turístic (HUT), o sigui en comunitats de veïns.

Vam comunicar a la regidora la nostra inquietud pel creixement dels apartament il·legals així com la nostra total oposició amb aquesta activitat, legalitzada o no.  Mantenint aquesta posició vam demanar obrir una via de col·laboració per acabar amb aquesta impunitat.


Molts veïns  denuncien aquesta activitat sense resposta per part de l’administració i d'altres no gosen fer la denúncia per por a represàlies . Aquesta situació pot portar a creure que la conflictivitat ha disminuït quan és tot el contrari.

Per aquesta raó vam arribar a l’acord que l’Associació recolliria totes aquelles denúncies i les presentaria directament al Districte, amb el compromís per part de la regidora que s’investigarien i se’ns comunicaria el resultat d’aquestes investigacions.

Vam fer entrega de la llista (sense dades personals només amb indicacions de situació) dels apartaments turístics de Ciutat Vella que ens heu fet arribar i a finals de setembre ens vam tornar a reunir amb els tècnics del Districte per conèixer el resultat d’aquestes.

Valoració de la reunió

Valorem molt positivament el resultat d’aquesta col·laboració i el fet que des del Districte s’ha demostrat una voluntat de treball per a controlar l’activitat il·legal d’apartaments turístics.

Voldríem que aquesta línia de treball suposi una millor comunicació amb els afectats.

Desitjaríem poder trobar la mateixa voluntat per actuar contra aquells que l’administració va legalitzar.

Entre tots podem , nosaltres actuem com a canal però necessitem de les vostres aportacions.


Resposta del Districte:

Aquesta és la resposta que vam obtenir:

S’han fet un total de 159 visites de les quals:

- Hi ha 34 expedients de cessament d’activitat en tràmit

- 95 s’han reconegut com a apartaments il·legals però per manca de proves encara no es tramita expedient

-6 dels apartaments són legals, al comptar amb llicència no s’actua per no formar part d’aquesta campanya

Funcionament del tràmit: quan es pot comprovar l’existència de l’apartament es comunica l’ordre de cessament d’activitat i s’obre fase per a presentar al·legacions fins que es notifica en ferm l’ordre de cessament. Després cal comprovar si s’ha portat a terme l’ordre i en cas negatiu es precinte. El tràmit porta entre 3 i 6 mesos i es porta a terme de forma conjunta entre la GU i tècnics de l’ajuntament.

No es pot notificar quins dels apartaments corresponen a cadascun dels casos per motius de protecció de dades. Poden accedir a l’expedient aquelles persones que hagin presentat denúncia o queixa davant l’Ajuntament.

Es demana:

- que l’Associació pugui accedir en els casos que ha presentat denúncia conjunta per a poder informar als veïns.

-que s’informi als veïns de l’escala de les actuacions dutes a terme. No servirà per a res l’esforç si no arriba cap mena de resposta.

-que se’ns comuniqui el valor de les multes per cessament d’activitat

Continuïtat


Aquelles persones que vàreu presentar una queixa o denúncia podeu consultar l’expedient dirigint-vos a Districte. Esperem tenir una resposta a les nostres demandes per a poder fer-ho nosaltres directament en aquells casos en què els veïns no ho han fet personalment sinó a través de l’Associació.

El nostre compromís de mantenir-vos puntualment informats i continuar aquesta via de col·laboració sense deixar mai de recordar que estem en contra de qualsevol tipus de regularització d’una activitat impossible de controlar.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada