30 d’octubre del 2011

Itinerari: Tornem a a la Rambla


Itinerari "Tornem a la Rambla"
Quan : Dissabte 5 de novembre a les 11h.
LLoc : Canaletes, la Rambla de Barcelona.
Organitza: Associació de Veïns i Veïnes del barri Gòtic i Col·lectiu Accions Urbanes
Apunta't a l'Event a Facebook
Segueix-nos al Facebook

L'any passat, a través de la ruta "Gran Hotel Barcelona", vam recórrer Ciutat Vella parant-nos en sis emplaçaments hotelers, llocs emblemàtics dels processos d'especulació i expulsió d'habitants que han envaït el centre històric de la ciutat. Aquest any la nostra ruta arriba al lloc més representatiu de la ciutat, la zona zero dels conflictes: la Rambla.


De lloc amb un fort valor simbòlic per a Barcelona, escenari durant desenes d'anys de tots els grans esdeveniments que van involucrar la ciutat, des de les barricades de la Guerra Civil, passant per les passejades dels burgesos, fins a les manifestacions reivindicatives durant la transició, la Rambla s'ha convertit avui dia en l'aparador per a la venda de barrets mexicans, vestits de sevillana, paelles congelades i piruletes de Gaudí.

L'Associació de Veïns i Veïnes del barri Gòtic i el Col·lectiu Accions Urbanes us conviden a l'itinerari "Tornem a la Rambla". L'objectiu és fer visible els conflictes i analitzar els efectes perversos que pot arribar a produir la sobreexplotació turística d'una ciutat: expulsió dels habitants, degradació de l'espai públic, cancel·lació de la memòria històrica, o la banalització de l'entorn urbà. Cada etapa comptarà amb la participació de persones expertes, habitants i comerciants de Ciutat Vella i té com a objectiu aportar propostes per a la reapropiació d'aquest espai que temps enrere fou part de tota la ciutadania de Barcelona.

Participants:

Manuel Delgado (antropòleg), Andres Antebi (antropòleg), Antics Ocellaires de la Rambla, Xavier Montanyà (periodista i realitzador de documentals), David Bravo (arquitecte), Monserrat Ramblis (treballadora del Bar Sant Josep del Mercat de la Boqueria), Col·lectiu Punt 6 (Urbanisme donis de la perspectiva de gènere), Josep Cots (Propietari de la llibreria Documenta), Cristina Fernández (Investigadora de l'Observatori del Sistema Penal i Drets Humans), Clarissa Velocci (Activista de Genera, associació en defensa dels drets dels treballadores sexuals), Josep Maria Montaner (Arquitecte, escriptor i professor de l’Escola d’Arquitectura de Barcelona), Jordi Bonet (President de la Federació d'AV de Barcelona)

2 comentaris:

  1. Voldriam informació sobre la associació d´afectats pels apartaments turistics. Vivim al Barri San Antoni i tenim 2 apartaments en el mateix edifici a on vivim. Es bastant insoportable, ens tobem indefensos davant d´aquest tema. Gràcies.

    ResponElimina