15 de juliol del 2011

Els veïns precintem apartaments turístics davant la passivitat del Districte

Veïns i Veïnes:

El passat 21 de maig el Districte de Ciutat Vella, va intentar per segona vegada precintar els apartaments turístics il·legals que operen al carrer Príncep de Viana 14 al barri del Raval i un cop més el propietari va aconseguir burlar l'ordre de precinte, (aquí la notícia al Periódico). Recordem que aquest immoble ja havia estat precintat el més de juny de 2010 arribant a un acord entre el Districte i la propietat per què se li donés una altra activitat. El moviment veïnal de Ciutat Vella estem farts de veure com els nostres barris s'han convertit en un terreny abonat per què especuladors facin l'agost incomplint normatives, mentre creix el nombre de desnonaments i execucions hipotecàries que deixen sense casa als nostres veïns. És per aquest motiu que davant la incapacitat del Districte de Ciutat Vella per fer complir la normativa, la Xarxa Veïnal de Ciutat Vella hem decidit precintar els apartaments turístics del carrer Príncep de Viana.



El precinte ha tingut lloc el dijous 14 de juliol a les 18 hores. Des de la Xarxa Veïnal de Ciutat Vella seguirem denunciant l'existència d'apartaments turístics, mentre els veïns i veïnes del barri no tenen garantit el dret i l'habitatge i no permitirem que es flexibilitzi el Pla d'Usos de Ciutat Vella.

L'inspector veïnal, dels drets fonamentals, ha precintat un bloc d'apartaments turístics. Si el Districte no actúa, els veïns sí ho fem.

Se'ns pixen a sobre i diuen que plou.
Prou impunitat a la màfia hotelera!

Mentre es persegueix amb braç de ferro qualsevol incompliment de l'ordenança del civisme que realitza un immigrant o una persona sense llar, els propietaris d'apartaments turístics il·legals tenen màniga ample per incomplir la normativa al Districte de Ciutat Vella. Només així s'explica que encara avui continuïn oberts dotze pisos del carrer Príncep de Viana i nou més del carrer Dagueria malgrat existir una ordre de cessament d'activitat per actuar sense llicència i haver intentat precintar-los sense èxit el passat 21 de maig.


En una situació d'emergència habitacional on cada dia són desnonades famílies per no poder seguir pagant el lloguer o la hipoteca, considerem aberrant que continuïn existint apartaments turístics, que no aporten cap benefici als nostres barris, més enllà del que s'embutxaquen els seus propietaris (146 milions anuals), afavorint l'expulsió del veïnat i la massificació turística. El passat dimarts, el president d'APARTUR va demanar que es relaxés la normativa vigent i s'obrissin més pisos turístics a Barcelona. Des del moviment veïnal li fem saber que no romandrem de braços creuats i que utilitzarem tots els mitjans necessaris per oposar-nos a aquesta nova ofensiva. Per tant, posat que l'Ajuntament no fa la seva feina de precintar aquests pisos, ho fem els veïns.

Tancament immediat dels pisos il·legals!



No volem viure en un parc temàtic

Cap pis turístic, mentre hi hagi un veí sense llar!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada